Chakra,  Uncategorized

Chakra välmåendet och dess betydelse

De senare åren har många börjat intressera sig för chakra och hur vi kan ta hjälp av energierna för att må bra. Orientaliska teorier kretsar kring att uppnå fysisk, mental och energimässig balans för att behandla diverse hälsoproblem som vi alla kan stöta på. Vi alla lever ett liv som kan påverka vårt mående eller så behöver vi bara balansera oss. 
Vi alla en eller flera gånger och inom olika situationer mött på ordet “chakran”, och det är inte alltid lätt att tolka vad de betyder. 
Oavsett om det är av nyfikenhet eller önskan att hitta en förståelse vad de olika charanen kan hjälpa till med både i det andliga arbetet eller vårt fysiska liv berättar Katarina vad chakra är, så häng med om du vill lära dig mer. 

Chakrats Violetta färg

Den ädelstensliknande strålningen från rent violett förkunnar en enastående nivå av medvetenheten, upplyst av en önskan av att känna den eviga sanningen. Violett är känt som kungarnas färg och bärs av kungar, biskopar och påvar för att ange makt bortom den världsliga.
Det är också Kronchakrats färg, det psykiska centrum som kopplar ihop dig med kunskap från de djupaste källorna av andlig visdom.
När du ser violett i auran är den vanligtvis kraftig och klar. Inte ens när nyansen är mörk innebär det något problem, tvärtom betecknar den en i det närmaste perfekt kontakt med det gudomliga.  
Du kan känna en magnetisk dragningskraft till violett, eftersom det har ett  starkt andligt inflytande.
Det är högst ovanligt att se en övervikt av violett i auran, faktum är att en del människor har väldigt lite av det. Det kan resultera i en bedövande känsla av att livet inte har någon mening mer än det fysiska.
Violett lugnar hjärnan och nervsystemet och hjälper till att skingra irrationella tvångstankar. Inom Healing används det för att behandla chock, trauma och det känslomässiga. Violett har en svalkande effekt på utslag och solsveda på talgkörteln och på ögonen.
Färgen används för att ge effektivt andligt beskydd.

Chakrats Indigo färg

Den hypnotiska midnattsblå indigo har en omformande effekt på kropp och skäl. Det är tecknet för en sann mystiker och pannchakrats färg. 
Det här andliga centrat förstärker clairvoyance och vidgar ditt mediala seende så att du kan se förflutna, nutid och framtid som en helhet. 
Eftersom indigo stimulerar den högra hjärnhalvan utlöser det din kreativa fantasi, fördjupar din intuition och ger dig en rofylld, inre visshet om att du känner sanningen.
Indigo slår ofta över i purpurfärgade och lila toner i auran, och dessa färger ger dig kontakt med högre nivåer av medvetenhet och gynnar en underbar känsla av frid och andlig harmoni.
Indigo har en stark lugnande verkan och kan fungera som ett lätt bedövningsmedel. Inom Healing används den för att behandla mentala blockeringar eftersom den hjälper till att få huvudet att klarna. Om du varit påfrestad till bristningsgränsen kommer indigo till din räddning och återställer din inre jämnvikt

Inspirerande blått

 
Den svala, lugna kraften hos blått ger dig kontakt med himlens och havens oändliga vyer, frammanar andlighet, hängivenhet och en känsla av det heliga.
Blått är alltså halschakrats, ditt kommunikationscentrums färg.
När det är aktiverat inspirerar det dig till att tala i sanningens anda. Blått är en oerhörd långtgående kraft som kan uttryckas i en självständig personlighet i form av en reserverad idealist eller i andra ändan av spektrumet, en djup känslomässig person som ofta känner sig överväldigad av kraftfulla känslor.

Blå nyanser.

En klar himmelsblå färg i din aura tyder på självförtroende och mental klarhet. Turkost betecknar en lugn attityd och mjukt ljusblått anger hängivenhet till ett ideal. Om den blå färgen är mycket ljus tyder det på ytliga tankar. Djupare toner kan innebära att du hyser ”blå” känslor, på grund av en period av sorg eller en mer långvarig, allvarlig depression. Men en del mörkblå nyanser är mycket positiva – midnattsblå är ett tecken på förhöjd intuition, medan marinblått återspeglar en beskyddande energi på jobbet.

Återställ balansen.

När ditt system har påverkats av den blå färgens negativa aspekter, kan din tilltro till livet vara underminerad och du kan förlora perspektivet. Du kan rätta till dessa problem genom att göra en chakrabalansering. Du kan återställa ditt halschakras effektivitet genom att andas in den rena blå färgens strålande energi.

Livgivande grönt

Kraften hos en lindrande, grön färg ger lugn och harmoni till själva kärnan av ditt väsen. Det är den färgenergin som strålar ut från ditt hjärtchakra, där den styr din förmåga att ge och ta emot kärlek, känna empati med andra och finna frid inom dig själv. 
Grönt är naturens egen färg och ger dig en avslappnad, läkande kontakt med världen omkring dig, men precis som i naturen kan den stagnera och multna, vilket kan leda till frätande känslor som avundsjuka och förbittring.
Gröna nyanser
En ren, klargrön nyans i auran är ett hälsosamt tecken på balans, anpassningsförmåga och ett gott omdöme. Medan ett mycket ljus nyans avslöjar andlighet, förmågan att ge healing och en intensiv medkännande personlighet. 
Men om någon å andra sidan ”är grön av avund” skulle det visa sig i en mörk eller olivgrön nyans. En oklar eller matt grön färg tyder på slughet, svekfullhet, känslokyla och förtegenhet. En gulgrön på habegär och en gröngrå på depression.
Återställ balansen
Om du inte har en sund jämnvikt av grönt i din aura kan du bokstavligen vara ”grön i ansiktet”. Men hur avslagen eller trög du än känner dig, kan du använda kraften hos rent, friskt grönt för att avgifta systemet.
Healing med grönt
Grönt har en kraftfull, återställande energi som reglerar hjärta och blodtryck, lindrar besvär i lungor och bröst och avlägsnar giftiga ämnen i kroppen. 
Eftersom grön färg är den mest avslappnande av alla, lugnar den oroliga nerver när du befinner dig under press. Den gynnar också cirkulationen och bidrar till balans och harmoni.

Upplysande gult

Gult är signaturfärgen för chakrat i solarplexus, det chakrat som alstrar din känsla för personlig makt, egenvärde och prestation. Gult är också färgen på solen, med dess positiva egenskaper av utstrålning, öppenhet, klarhet och värme. Den gula färgens kraft i ditt liv är tudelat. På det fysiska planet gör den det möjligt för dig att vara tillfreds med dig själv. På det intellektuella planet gynnar den klartänkthet, öppen kommunikation, analys, logik, omdöme och idéer, men den  kan också överväldiga och förvirra dig med alltför många möjligheter.
Gula nyanser
Klart, lysande gult i din aura återspeglar den soliga sidan av din personlighet. En mycket ljust gul kulör tyder på områden av mystisk tanke, medan en mattgul nyans tyder på förvirrade, dåligt definierade eller fantasilösa idéer. Den kan också avslöja förtegenhet och oärlighet.
Återställ balansen
Om många negativa aspekter av gult finns återspeglat i din aura är din självaktning förmodligen dålig. Du kan ha tappat självförtroendet, ditt mod, din känsla för inre värde och humor. Du kan återställa harmonin genom att balansera dina chakran. Andas in den rena, klara energin från ren, gul färg i ditt solarplexus.
Healing med gult
Inom healing används gult för att förbättra och eliminera toxiner ur lever och gallblåsa. Dess milt stimulerande effekt kan också stärka och lugna ett överansträngt nervsystem och kan hjälpa till att främja klart, effektivt tänkande. På en känslomässig nivå används det för att återställa självaktning och livsglädje.

Glädjefyllt Orange

Den värmande glöden i eldens hjärta är en perfekt återgivning den orange färgens muntra energi. Det är den som aktiverar ditt navelchakra och får sitt uttryck i glädjefylld, intensiv kärlek till livet. Orange energi stimulerar din uppskattning av musik, mat, dans och sex, samtidigt som den ger näring åt en djup känsla av välbefinnande lycka och överflöd.
Orange nyanser
Rent, klart orange i din aura är ett positivt tecken på energi, optimism, fantasi, fokus och föresats, men olika nyanser kan förekomma, beroende på vad som pågår i ditt liv. Exempelvis kan en ljus, orangegul ton tyda på högst kreativ mental aktivitet, medan en rödorange, i andra änden av skalan, kan återspegla förvirring, obeslutsamhet, slughet och undertryckta känslor. En mycket mörk eller oklar nyans varnar för okontrollerad njutningslystnad.
Återställ balansen
Om den orange färgen är i kraftig obalans i ditt system kommer det att återspeglas i färgnyanserna i din aura, men det kommer också att märkas i ditt beteende. För mycket, och du blir aldrig nöjd utan söker ständig tillfredställelse i mat, ägodelar, sex eller pengar. För lite, och din livsglädje kan ha försvunnit på grund av en extrem försakelse av något slag. Vilket kan leda till bristande vitalitet och depression.
Healing med orange
Orange är utmärkt medel till behandling av reproduktionssystemet och laddar dina batterier när du är trött, stressad eller sjuk. I rätt proportioner fungerar det också som ett naturligt rättesnöre, som gör det möjligt för dig att veta när det är nog och återställa din hälsa och vitalitet.

Dynamiskt rött

Den varma livsbejakande kraften hos rött påverkar dig på en grundläggande nivå. Dess energi rusar genom din kropp i ditt blod och aktiverar ditt rotchakra, det centrum som kopplar ihop dig med jordens innandömen. Djupt nere i jorden kan man finna en våldsamglödande energi, och det är den som ger dig din grundläggande aptit på livet. Det är därför rött lyfter dina livsandar och stimulerar ditt blod. Det kan också alstra stor känslomässig intensitet, allt från vildsint beskyddaranda, passion och aggression till plötslig våldsamhet.

Röda nyanser

Du kan absorbera rött i dess klaraste, renaste form, men nyansen ändras beroende på vad som händer med dig. Det reflekteras i din aura, en ljusröd nyans visar din spontana, lekfulla sida, medan djupa, fylliga nyanser indikerar mod, uthållighet och starka känslor. Om färgen är märkbart mörk eller grumlig är det däremot tecken på farligt blockerad, frustrerande energi.

Återställ balansen

En obalans av rött i ditt system återspeglas inte bara i din aura, utan du kan bli ”röd i ansiktet” av frustration och vrede. Skulle du drabbas av chock, nederlag och trauma kommer dina inre reserver av livsglädje bli allvarligt åderlåtna. Visualisera att ditt rotchakra glöder av ren röd energi.

Healing med rött

Inom healing används rött för att sätta fart på blodcirkulationen, stimulera energi och lindra värkande leder och muskler. Om stress har lett till kraftiga adrenalinutsöndringar som gjort dig utmattad och nerkörd, kan rött föra dig tillbaka till livet igen.
Tack för du lästeKatarina agentnummer 59# 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Education Template