Kristaller,  Uncategorized

Skapa ditt egna kristall elixir efter dina egna speciella behov.

Skapa ditt egna kristall elixir efter dina egna speciella behov

Jag vill börjar med att berätta hur du gör ett kristallelixir med den direkta enkla metoden och vanligaste metoden.
Placera en kristall i ett glas eller en kanna av glas och tillsätt färskt källvatten/kranvatten och täck glaset eller kannan med en fiber duk eller något annat som skyddar ditt vatten. Du kan koka vattnet om du vill innan och så klart låta vattnet kallna innan du lägger ner dina kristaller i vattnet. Eller köpa källvatten i en butik. Använd ej kolsyrat vatten! 
Låt stå över natten och ta bort kristallen på morgonen. Det finns ingen tidsgräns egentligen hur länge en kristall kan ligga i vattnet. Men dricker du direkt ifrån glaset med kristallen eller kristaller kan det vara rekommenderat och så klart bra ta bort den så du inte sväljer din kristall eller kristallerna.
Du kan även placera glaset eller kannan under ljuset av en fullmåne och ge det en avsikt en krafthöjning men hur som helst kan du ha ett kristallelixir klart på morgonen.
Vissa kristaller kan innehålla skadliga gifter: Jag kommer att ge dig en lista längre ner, om du skulle vilja dra nytta av kristallernas andliga kraft. Du kan fortfarande göra ett elixir av de giftiga kristallerna. Placera kristallen i en liten förseglad glasbehållare och placera den i vattnet. Detta är känt som den indirekta metoden. Indirekta metoden menas med att du inte ska dricka vattnet med kristallerna lösa i vattnet, utan det är viktigt att först försegla kristallerna innan i en glasburk med lock och där efter kan du lägga ner den förslutna burken i kannan med vatten! 
Vad kan man använda kristallelixir till?
  • Förvara elixiret i kylen som en uppfriskande dryck som du kan dricka.
  • Använd den för att göra örtteer, koka vattnet efter att det laddats och häll över ditt örtte.
  • Tvätta dina chakrapunkter med en fuktig bomulls tuss med elixiret.
  • Lägg ditt elixir vatten i en spray flaska och spraya hela ditt hem eller ett rum med elixiret och ge ditt hem / rum en fin aura.
  • Tillsätt till badvattnet om du vill få en renande energi.
  • Använd i en liten sprej flaska för en svalkande varm dag, på stranden mm.
  • Vattna dina växter med elixiret.
  • Hälsosam dryck för ditt husdjur eller dina djur om du har flera boskapsdjur.
Vilka kristaller gör de bästa elixiren?
Det enkla svaret på denna fråga är vilken kristall du tycker är mest attraktiv. Jag är säker på att du har en favoritkristall eller två eller flera som du tycker är mest användbara och hjälpande som du kan använda dem till för att göra ett elixir.
Ett annat sätt är att välja kristaller  som du redan köpt för olika avsikter oavsett om det är fysiskt eller andligt eller mentalt och sedan använda den för att göra ett elixir.
Till exempel är ametist välkänt för sin förmåga att förbättra sömnen och avvärja mardrömmar så ett glas vatten eller en kopp örtte med ametistelixir skulle vara perfekt vid sänggåendet om du lider av sömnlöshet eller lätt att få oroliga drömmar.
Olika kristaller påverkar olika chakran och vanligtvis beroende på färgen på kristallen, exempel en gul sten skulle matcha solarplexuschakrat och en röd för rotchakrat och så vidare.
Om du känner att ett av dina chakran är blockerat eller i obalans kan du rena det genom att dutta elixiret eller placera en fuktig trasa/bomullstuss med elixir på chakraplatsen för att rena det.
Ett tecken på att halschakrat inte är i linje och stabilt kan vara en känsla av en klump i halsen, och kan bero på en förkylning med halsont eller en stel nacke om det visar sig vara en fysisk åkomma. Mental obalans i halschakrat kan bero på en rädsla som ex: prata inför publik eller en oförmåga att göra sig förstådd. Ett elixir med turkost eller akvamarin i kan hjälpa och att dutta det på huden vid halsen eller gurgla med det och sedan spotta ut.
Alla vet inte vilka kristaller som kan användas för att göra ett elixir så jag tar upp några rekommenderade kristaller. Det här är mitt val för de bästa kristallerna för andliga elixir.

Klar kvarts – Chakrat – Alla våra 7 chakran men fungerar kanske bäst på kronchakra
Mästarens kristall och bästa att använda när du vill heala dig. Den är den mest kraftfulla avhjälpande kristallen och tros bota alla tillstånd samt förstärka krafterna hos andra kristaller som arbetar med den. Idealisk för användning i kristallelixircocktails tillsammans med andra välgörande kristaller.
Svart turmalin – Chakrat – Rot
Svart turmalin är en kraftfull skyddande sten som tros avvärja negativa energier och särskilt EMF-föroreningarna som genomsyrar den moderna världen. Det är också en bra grundsten och dess krafter förstärks avsevärt när den tas som ett elixir. För att vara extra säker.  Använd den indirekta metoden.
Rosenkvarts – Chakrat – Hjärta
Denna kristall är kärlekens sten som attraherar kärlek och löser ilska och bråk och konflikter. Att dricka ett rosenkvartselixir med din älskade kan främja sund kommunikation och förlåtelse. Spraya elixiret runt hemmet eller ett särskilt rum för att skapa en romantisk atmosfär. Eller drick själv för eget syfte för att skapa ett lugn / glädje och det positiva hos dig som du vill må bra av. 
Blå agat – Chakra – Hals
En lugnande och lugnande kristall som kan minska stress och ångest. Det främjar kommunikationen så ett glas blå agat elixir före en presentation eller ett tal för andra personer och kommer att göra underverk. Att spraya lite av elixiret runt i ett arbetsrum eller aula, stor scen ger en avslappnad stämning, gör dig redo och öppnar upp ger dig en lättsam diskussion.
Ametist – Chakra – krona och tredje ögat
En mycket skyddande kristall som förstärker perception och instinkt. Lugnar sinnet, lindrar stress och är särskilt bra för att bekämpa sömnlöshet och mardrömmar. Ett glas ametist elixir före sänggåendet rekommenderas starkt av mig så du kan sova lugnt och drömma lugna och fina drömmar.
Karneol – Chakra – solarplexus och navelchakrat
Karneol är en motiverande och energigivande kristall som kommer att öka din entusiasm och ger dig positivitet till allt du gör. Som en kristall av sensualitet och sexualitet kommer om du sprayar från en flaksa med elixiret full av karneolelixir att liva upp sovrummet, även göra dig lugn och sansad eller förminska oro.
Som jag nämnde tidigare kan du använda vilken som helst av de välkända kristallerna för att göra ditt eget elixir och du kan till och med blanda och matcha några för att göra din egen speciella blandning för att möta dina specifika behov.
Följande är en lista över alla våra naturliga kristaller som skulle föreslå att du använder den indirekta metoden för att göra elixiret, inte för att jag tror att någon kommer att vara farlig utan bara för att vara extra säker.
Jag rekommenderar även att du gör lite efterforskningar själv om du ska göra ditt eget elixir. Men undvik obskyra klingande kristaller, smuliga eller flagnande kristaller, konstgjorda eller färgade kristaller och kristaller som är framställda av glas. 
Kristaller för indirekt elixir ( Kristaller du ska försluta innan du dricker ditt elixir )
Aktinolit
Alexandrit
Amazonit
Akvamarin
Azurit
Svart turmalin
Chrysocolla
Smaragd
Flusspat
Granat
Iolit
Kunzite
Labradorit
Lapis lazuli
Malakit
Månsten
Morganit
Pietersite
Prehnite
Pyrit
Rubin
Safir
Selenit
Serpentin
Sodalit
Spinell
Sugilite
Solsten
Tanzanit
Topas
Turmalin
Turkos
Variscite
Zirkon
Ruby Zoisite
Kristall elixir som du kan lägga i en kanna eller glas med vatten och dricka utan att försluta dem:
Kristall
Fördelar
Chakra
Klar kvarts
Healings kristall
Krona / Alla
Svart turmalin
Skyddande
Rot
Rosenkvarts
Universell kärlek
Hjärta
Blå agat
Kommunikation
Hals
Ametist
Lugnande och skyddande
Krona / Tredje ögat
Karneol
Energi och motivation
Solarplexus/navel
 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Education Template